camperplaats sploder stea

De Camperplaats

Camperplaats Sploder Stea is op slechts een afstand van 9 km vanaf de A1 bereikbaar en gelegen tussen de boerderijen aan de voet van de Holterberg. De camperplaats is in het voorjaar van 2021 gerealiseerd naast een actief melkveebedrijf met 120 melkkoeien.

Voorzieningen

De camperplaats omvat 25 royale staanplaatsen. De staanplaatsen zijn (tot nu toe nog) gedeeltelijk verhard door middel van grasblokken waardoor comfort wordt gecombineerd met het mooie groene landschap. Iedere plaats is minimaal 75m2, verschillend van 10 tot 12 meter diep en 7 tot 7,5 meter breed en voorzien van een elektriciteit aansluiting van 10AMP. Daarbij zijn 2 plaatsen geschikt voor extreem zware campers doordat zij compleet verhard zijn en een diepte hebben van 13 meter. Hierdoor is het terrein geschikt voor minder-valide. Plaatsen zijn afgescheiden d.m.v. jong aangeplante haagjes. Ook kunt u over het hele terrein gebruik maken van gratis WIFI en zijn huisdieren aangelijnd welkom. Reserveren is niet nodig, maar indien gewenst mag u bellen. Hier betaalt u €17,50 per overnachting all-inclusive. Dit is dus inclusief toeristenbelasting, 10 amp. stroom, drinkwater, warm water en verder gebruik van het sanitair.

Sanitair gebouw

Het nieuwe, verwarmde sanitair gebouw heeft 3 douches met vloerverwarming, 4 toiletten, 1 afgeschermde wasbak en een aparte mindervalide ruimte. Daarbij zijn er in het gebouw 2 spoelbakken en buiten het gebouw staat 1 spoelbak voor de afwas. 

In het gebouw voor het sanitair is ook een informatieruimte aanwezig waar vele wandel, fiets en mountainbike routes te vinden zijn, zoals bijvoorbeeld het Pieterpad. De ruimte heeft ook een boekenkast waarin boeken geleend en geruild mogen worden. Voor noodgevallen staat er hier ook een koelkast en kleine diepvries. Tevens is er de mogelijkheid om verse melk samen met andere streekproducten hier te komen proeven. 

Natuur

Het uitzicht vanaf de camperplaats is verademend en rustgevend, zo zijn er reeën en hazen voornamelijk in de vroege uren te spotten. Bovendien lopen onze koeien te grazen in de weilanden van het voorjaar tot het najaar. Op een afstand van 800 meter bevindt u zich in Nationaal Park “De Sallandse Heuvelrug” waar Schotse Hooglanders gedeeltelijk vrij rond lopen. Ook is er een visvijver gelegen langs het dorp Nieuw-Heeten op een afstand van 600 meter. Tevens kunt u in dit dorpje ook verse broodjes halen bij de lokale bakker. 

schotse hooglanders sprengenberg

Sploder Stea

Helhuizerweg 46
7451 KD Holten
Overijssel, Nederland

Contact

+316 122 345 44
info@sploderstea.nl
www.sploderstea.nl